Data opslag

De opslag van informatie is voor steeds meer bedrijven een relevant vraagstuk. Door security en privacy regelgeving, de komst van nieuwe soorten data en door de opkomst van de cloud moeten ook middel en kleine bedrijven hierover gaan nadenken. Dé vraag hierbij is; informatie opslaan in de cloud of op een eigen locatie?

Helaas is op die vraag geen eenduidig antwoord te geven. Aan de ene kant biedt de cloud een grotere beschikbaarheid, onafhankelijkheid van locatie en is er geen onderhoud/vernieuwing van hardware nodig. Aan de andere kant biedt opslag op eigen locatie meer controle en security. Een oplossing zou kunnen zijn om bedrijfskritieke data op eigen locatie op de slaan en andere data in de cloud.  Maar niet alleen de gevoeligheid van de data bepaalt waar het terecht komt. Ook het gebruik speelt een rol. De zogenaamde ‘cold data,’ data die niet vaak nodig is, hoeft niet dichtbij opgeslagen te worden en kan dus ook op een trager of goedkoper opslagmedium gezet worden. ‘Hot data,’ data die vaak gebruikt wordt, kan op een sneller en duurder medium geplaatst worden. Dit genaamde ‘tiering’ kan niet alleen lokaal, maar ook geheel of gedeeltelijk in de cloud gebeuren.

Veiligstellen van de data

Het veiligstellen van data is ook een belangrijk deel van het vraagstuk over opslag. Het veiligstellen van bedrijfsdata kan door middel van een goed en betrouwbaar back-up systeem of, in het geval van langdurig bewaren, archivering. Voor beide opties zijn er mogelijkheden lokaal en in de cloud. Een back-up is sowieso aan te raden in verband met verminking van data, door bijvoorbeeld ransomeware.

Interne data opslaan in uw eigen beveiligde externe netwerk

BG-Techno kan u helpen om uw data veilig en vertrouwd op te slaan. Wij hanteren voor de ruimte een fair use policy. De bestanden die hier opgeslagen worden, worden versleuteld ( geencrypt ).  Hierdoor kunnen andere, als ze de bestanden weten te bemachtigen, er niets mee omdat zij de versleuteling niet hebben.