Onderhoudscontracten

Het is mogelijk om bij BG-Techno een onderhoudscontract voor uw computer(s) af te sluiten. De afgelopen jaren is er een sterk groeiende behoefte ontstaan bij onze zakelijke maar ook particulieren klanten naar een periodieke controle / onderhoudsbeurt van computers. Net als bij een auto is het van belang dat uw computers regelmatig een controle beurt ondergaan. Door deze ‘APK’ kan de levensduur verlengd worden en ongemakken voorkomen.

 

Als u een onderhoudscontract af sluit bij ons, komen wij iedere zes maanden langs om de computers na te kijken. Hierbij ligt de focus vooral, maar niet alleen, op het optimaliseren van het functioneren van de computer, het controleren op (potentiele) bedreigingen en advisering omtrent aanpassing- en of vervanging van de hard- en of software indien nodig.

Door onder andere het bezoeken van websites komt er altijd ongewenste data binnen op uw computer, waardoor deze in de loop der tijd steeds trager gaat functioneren. Voor de koeling van de hardware zuigt de computer(s) lucht aan waardoor de koelelementen vol raken met stof. Hierdoor is de koeling van uw systeem niet meer optimaal en zal dit de levensduur verkorten. Mocht het zijn dat er een systeem crasht dan is het achterhalen van gegevens / bestanden vrij lastig en tijd rovend. Om dit te voorkomen is het maken van een back-up essentieel. Het controleren van de harde schijf op verloren of beschadigde clusters of het controleren van het functioneren van het werkgeheugen helpen ook dataverlies te beperken. Om de beveiliging van uw computer hoog te houden, is het niet alleen van belang dat antivirusprogramma’s goed werken. Ook het updaten van software is belangrijk.  Bovendien kan er, ondanks goede antivirussoftware, toch  spy- of mallware op de computer staan. Alle deze dingen worden gecontroleerd en, wanneer nodig, verholpen bij de halfjaarlijkse controle.  Mocht het zijn dat er toch nog iets verkeerd gaat, dan zult u 10% korting krijgen op de uren die gemaakt worden.